Δημοτική Κατασκήνωση

Δημοτική Κατασκήνωση


 ΟΠΚΑΠ 

 

 

 

 

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου διαθέτει ιδιόκτητη παιδική κατασκήνωση η οποία βρίσκεται σε πευκόφυτη έκταση 10 περίπου στρεμμάτων στη θέση Περιβολάκια Ραφήνας. Η ανέγερση της κατασκήνωσης ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2010 ενώ χρηματοδοτήθηκε τόσο από ευρωπαϊκούς όσο και από εθνικούς πόρους αλλά και από το προϋπολογισμό του Δήμου.

Η κατασκήνωση του Δήμου λειτουργεί από το καλοκαίρι το 2011 και η συμμετοχή των παιδιών κάθε χρόνο γίνεται χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση, ενώ και οι έξι κατασκηνωτικές περίοδοι έχουν 100% πληρότητα.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, σχεδιασμένο από παιδαγωγούς και επιστημονικό προσωπικό περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, όπως καθημερινές αθλοπαιδίες, εικαστικό εργαστήρι, θεατρικό παιχνίδι & χορό, μουσικοκινητική αγωγή, θαλάσσια μπάνια, πεζοπορίες σε κοντινή δασική έκταση και πολλά ψυχαγωγικά και παιδαγωγικά κατασκηνωτικά παιχνίδια, ενώ σε όλες τις περιόδους πραγματοποιούνται δράσεις σε συνεργασία με επίσημους φορείς, που έχουν ως στόχο κυρίως την ευαισθητοποίηση των κατασκηνωτών σε θέματα όπως η υγιεινή διατροφή και το περιβάλλον. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι η αξέχαστη εμπειρία της κατασκηνωτικής ζωής που πολλοί μικροί συνδημότες μας έχουν την ευκαιρία να ζήσουν!

Η παιδική Κατασκήνωση του Δήμου Αγ Δημητρίου είναι ένα σπουδαίο έργο και καθιστά υπερήφανους όλους όσοι εργάζονται με πάθος και μεθοδικότητα για την τόσο επιτυχημένη λειτουργία της αλλά και εργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια για την υλοποίηση του έργου αυτού.

Για την τελειοποίηση της δομής της παιδικής κατασκήνωσης, Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου έχει ιδρύσει τα τελευταία 3 χρόνια Ακαδημία στελεχών στην οποία μπορούν να εκπαιδεύονται νεαροί πολίτες του Δήμου και στόχος είναι η στελέχωση της κατασκήνωσης από την Ακαδημία αυτή.

View the embedded image gallery online at:
http://www.dad.gr/index.php/camping#sigProGalleriaee1396b9df
 


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

 

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Λήξης της 3ης κατασκηνωτικής περιόδου του 2017, στη Ραφήνα.    
Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ "Καλοκαιρινή Ενημέρωση", εμφανίστηκε η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, και έκανε μια συνοπτική παρουσίαση της Δημοτικής Κατασκήνωσης που λειτουργεί στη…
Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 ολοκληρώθηκε η 2η κατασκηνωτική περίοδος του 2017 και, ως είθισται, τα παιδιά που συμμετείχαν σ αυτή, αποχαιρέτισαν την κατασκήνωση με μια πολύ όμορφη εκδήλωση, αφιερωμένη…
Από το ζωοφιλικό πρόγραμμα του Δήμου, και στο πλαίσιο των ενημερώσεων σε όλα τα σχολεία της πόλης, δεν μπορούσε να λείψει η δημοτική μας κατασκήνωση στη Ραφήνα. Έτσι, την Κυριακή…
Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Λήξης της 2ης κατασκηνωτικής περιόδου του 2017, στη Ραφήνα.    
Σελίδα 1 από 6