Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018

Εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

roz oktvbrhs 2018 01

Γιατί ο Οκτώβριος στον Άγιο Δημήτριο είναι ΡΟΖ;

Επειδή στο Δήμο μας δεν θέλουμε καμία γυναίκα να μείνει ανενημέρωτη σε ό,τι αφορά την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου σχεδίασε και θα πραγματοποιεί ολόκληρο τον Οκτώβριο εκστρατεία ενημέρωσης, παρακίνησης και ενθάρρυνσης όλων των γυναικών της πόλης ώστε να μην αμελούν ποτέ τις προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις.

Καθώς ο μήνας Οκτώβριος παγκοσμίως είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, ενισχύοντας τις δράσεις ενημέρωσης, υπενθυμίζει σε όλες τις γυναίκες πως στα Δημοτικά Ιατρεία του Τμήματος Υγείας & Πρόνοιας (Θεσσαλίας 10) πραγματοποιείται εντελώς δωρεάν πρόγραμμα πλήρους γυναικολογικού ελέγχου που περιλαμβάνει:

  • Τέστ ΠΑΠ
  • Κολπικό Υπέρηχο
  • Ψηλάφηση Μαστού

Οι εξετάσεις γίνονται από τους έμπειρους συνεργάτες των Δημοτικών Ιατρείων: γυναικολόγο ιατρό και μαία.

Κλείστε ραντεβού: 210 9755794 • 210 9701496


Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000. 
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα της ζωής τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος οφείλεται στη σημαντική πρόοδο της ιατρικής επιστήμης που οδήγησε σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.