Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Άνευ προηγουμένου οι συμμετοχές στη φετινή "Ειρηνοδρομία"

H πολυαναμενόμενη φετινή "Ειρηνοδρομία" πραγματοποιήθηκε, με άνευ προηγουμένου επιτυχία, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 με τις συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα να ξεπερνάνε τις 2.000.
Πιο συγκεκριμένα δηλώθηκαν:

• Στα 10 χλμ.: 170 συμμετοχές
• Στα 5 χλμ.: 574 συμμετοχές
• Στα 2.5 χλμ.: 1.109 συμμετοχές
• Στα1.000μ. ΑμεΑ: 35 συμμετοχές
• Στα Kids’ Athletics: 150 συμμετοχές

Όλοι οι θεσμικοί, τοπικοί και εθελοντικοί φορείς ήταν παρόντες και η συνεργασία τους ήταν καταλυτική για την επιτυχία της διοργάνωσης. Οι φορείς που συνέπραξαν, μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου Αγ. Δημητρίου που έδωσαν ηχηρό "παρών" στη διοργάνωση, ήταν:

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Αττικής, ο ΣΕΓΑΣ, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, ο ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ και τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία της πόλης, η Τροχαία Ελληνικού και φυσικά η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου, οι εθελοντές γιατροί και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Μάλαξης, οι διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και οι Κριτές του ΣΕΓΑΣ.

Ψυχή της Ειρηνοδρομίας για ακόμα μια χρονιά ήταν για ακόμη μια φορά οι δρομείς, οι αθλητές και οι αθλήτριες, οι πολίτες, οι φίλαθλοι, οι μαθητές και οι μαθήτριες και φυσικά οι Εθελοντές και οι Εθελόντριες χωρίς τη βοήθεια των οποίων η Ειρηνοδρομία δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.

Η φετινή Ειρηνοδρομία, σε τίποτα δεν είχε να ζηλέψει τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται ανά την Ευρώπη. Προσέλκυσε σπουδαίους αθλητές (ακόμα και από το εξωτερικό), είχε συμπαραστάτη καθ’ όλη τη διαδικασία της οργάνωσής της το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Σύλλογο εξαιρετικά διακριθέντων αθλητών. Η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, η Ολυμπιονίκης Εύη Μωραιτίδου, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Περικλής Ιακωβάκης συμμετείχαν στην Ειρηνοδρομία, ξεσηκώνοντας τον κόσμο, θέλοντας να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το συμβολικό της χαρακτήρα.

Η διοργάνωση για ακόμα μία φορά θα ήταν αδύνατη, αν δεν είχε ο Δήμος την υποστήριξη των χορηγών, όχι μόνο από τοπικές επιχειρήσεις της πόλης, αλλά και από μεγάλες εταιρείες, τόσο του φαρμακευτικού κλάδου, όσο και των αθλητικών.

Η ΕΡΤ2 και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ ήταν για ακόμη μια φορά στο πλευρό της Ειρηνοδρομίας, ως χορηγοί Επικοινωνίας.

 

Μπορείτε να πάρετε μια γερή δόση στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ενώ μπορείτε να δείτε τα επίσημα αποτελέσματα ...ΕΔΩ.


 

Οι πιο σημαντικές και συγκινητικές στιγμές της Ειρηνοδρομίας 2016 που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο που μας πέρασε στην πόλη μας, στο παρακάτω video. Μια διοργάνωση τόσο επιτυχημένη που κατάφερε να προσελκύσει αθλητές από όλη την επικράτεια (μέχρι και από το εξωτερικό!), αλλά και μαθητές από τα σχολεία και σωματεία της πόλης. Οι συμμετοχή των κατοίκων ήταν τεράστια. Υπολογίζεται πως οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Εθελοντές, τους υπαλλήλους, τους χορηγούς, τους θεσμικούς και τοπικούς φορείς και συνεργάτες για την επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός από τα σημαντικότερα αθλητικά δρώμενα που έχουν γίνει στην Νότια Αθήνα. Του χρόνου θα είμαστε και πάλι εκεί. Για ακόμα μια χρονιά θα τρέξουμε όλοι για την ειρήνη.