Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση

xrhsth diakybernhsh 2017 01

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου συμμετέχει στο πρόγραμμα "Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση", που υλοποιείται από το Κέντρο Εμπειρογνωμόνων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενίσχυση των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον εντοπισμό - επισήμανση των δυνατών και αδύνατων σημείων του τρόπου διακυβέρνησης των Δήμων. Αποτελεί μέρος του κοινού έργου της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ευρώπη και αναγνωρίζει και πιστοποιεί τους δήμους που επιτυγχάνουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο διακυβέρνησης σύμφωνα με τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές Χρηστής Διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο Δήμο Αγ. Δημητρίου, οι δίκαιες και χρηστές διαδικασίες πιστοποίησης και εκτίμησης της βελτίωσης, είναι πάντα ζητούμενο και επομένως προτεραιότητα.
Η καταγραφή των αδυναμιών, αλλά και των καλών πρακτικών και η ανάδειξη των προκλήσεων που καλούμαστε -ως Δήμος στην Ευρώπη του 21ου αιώνα- να αντιμετωπίσουμε, είναι τα ουσιαστικότερα σημεία μιας πιο δίκαιης, χρηστής και βιώσιμης διακυβέρνησης.

Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια και συμμετοχή. Η απάντηση στο ερωτηματολόγιο του προγράμματος για εσάς είναι μια πολύ σύντομη και απλή διαδικασία, και για εμάς ένα ακόμη εργαλείο για τις αλλαγές που όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε στην πόλη μας.

Αν είστε δημότης/-ισσα ή κάτοικος, θα βρείτε το ερωτηματολόγιο ...ΕΔΩ.
Αν είστε εργαζόμενος/-η ή συνεργάτης/-ιδα του Δήμου, θα βρείτε το ερωτηματολόγιο ...ΕΔΩ.

Τα ερωτηματολόγια είναι ανώνυμα. Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας.-